Wanneer je een overall kopen gaat voor jouw werk dan wil je uiteraard dat deze van hoge kwaliteit is en dat hij past bij het werk dat je doet, maar hoe zorg je hier eigenlijk voor? Wij hebben enkele stappen op een rijtje gezet die je moet nemen om zo de beste werkoverall voor jou te kiezen.

Overall

Bepaal de veiligheidsklasse die jij nodig hebt

Werkoveralls heb je in verschillende veiligheidsklassen, en je moet natuurlijk wel de juiste veiligheidsklasse hebben voor jouw werk. Vraag dus zeker op jouw werk na aan welke normen de werkoverall, misschien wel een Havep overall, moet voldoen.

Enkele voorbeelden van dergelijke veiligheidsklassen zijn EN 149-5, wat inhoudt dat de werkoverall elektrostatische eigenschappen moet hebben, N 381-5, wat bescherming tegen kettingzagen biedt en EN ISO 11612, wat bescherming biedt tegen hitten en vuur.

Vraag hier dus op je werk na en zorg dat je precies weet aan welke normen de werkoverall moet doen voordat je een overall kopen gaat.

Bepaal de kwaliteit van het stof

Je wilt uiteraard ook een overall kopen die van een hoge kwaliteit stof is gemaakt, en er is een manier om dit te zien. Dit kun je namelijk zien aan het stofgewicht wat weergegeven is in gr./m². Een hoger getal betekent dus dat de werkoverall zwaarder is, maar ook steviger. Voor referentie, een werkoverall van 200 gr./m² is wat dunner en koeler terwijl een werkoverall van 300 gr./ m² een stuk dikker en steviger is.

Kies de juiste stoffen

Ook kunnen de werkoveralls van verschillende soorten stoffen gemaakt zijn. Zo is er polyester wat elastischer is en meer kleurvast en maatvast is, maar ook katoen wat zacht, vocht absorberend en warmte-isolerend is. Dan heb je nog polyurethaan, wat een soort rubber is en wat de kleding extra elasticiteit geeft.

Wanneer je goed nadenkt over de bovenstaande drie punten dan ben je ervan verzekerd dat je de goede overall kopen gaar, wellicht wordt het wel een Havep overall. Maar neem er dus wel goed de tijd voor zodat je echt de beste werkoverall kiest.